Printed from https://www.webqc.org

Równania chemiczne zbilansowane na01/23/25

 Równania zbilansowane poprzedniego dnia Równania zbilansowane następnego dnia
Zrównoważ równanie dowolnej reakcji chemicznej
CaCO3 + KClO3 = CO2 + KCl + CaO2 =>
3 CaCO3 + KClO3 = 3 CO2 + KCl + 3 CaO2

CH3CH3 + Br2 = CH3CH2Br + HBr =>
CH3CH3 + Br2 = CH3CH2Br + HBr

CuCl2 = Cl2 + Cu =>
CuCl2 = Cl2 + Cu

P2O5(s) + H2O(l) = H3PO4(ac) =>
P2O5(s) + 3 H2O(l) = 2 H3PO4(ac)

NH4Cl + CuO = CuCl2 + NH3 + H2O =>
2 NH4Cl + CuO = CuCl2 + 2 NH3 + H2O

Fe + COSO4 = FeSO4 + CO =>
Fe + COSO4 = FeSO4 + CO

MgCO3(s) + H2CO3 = Mg(HCO3)2(aq) =>
MgCO3(s) + H2CO3 = Mg(HCO3)2(aq)

Fe2O3 + CO = Fe + CO2 =>
Fe2O3 + 3 CO = 2 Fe + 3 CO2

H3O{+} + Cr2O7{2-} + I{-} = Cr{3+} + I2 + H2O =>
14 H3O{+} + Cr2O7{2-} + 6 I{-} = 2 Cr{3+} + 3 I2 + 21 H2O

HN3 + NO = N2 + H2O =>
4 HN3 + 2 NO = 7 N2 + 2 H2O

KMnO4 + FeSO4 + H2SO4 = MnSO4 + K2SO4 + Fe2(SO4)3 + H2O =>
2 KMnO4 + 10 FeSO4 + 8 H2SO4 = 2 MnSO4 + K2SO4 + 5 Fe2(SO4)3 + 8 H2O

KI + NaOH = INa + KOH =>
KI + NaOH = INa + KOH

C6H12O + CH3COOH = C8H14O2 + H2O =>
C6H12O + CH3COOH = C8H14O2 + H2O

Na2C2 + KMnO4 + H2SO4 = K2SO4 + Na2SO4 + MnSO4 + CO2 + H2O =>
Na2C2 + 2 KMnO4 + 4 H2SO4 = K2SO4 + Na2SO4 + 2 MnSO4 + 2 CO2 + 4 H2O

HBrO + HBr = H2O + Br =>
HBrO + HBr = H2O + 2 Br

Pt + HCl = HPt + Cl =>
Pt + HCl = HPt + Cl

P2O5(s) + H2O(l) = H3PO4 =>
P2O5(s) + 3 H2O(l) = 2 H3PO4

Cs + H2 = CsH2 =>
Cs + H2 = CsH2

Na2CO3 + Fe(NO3)3 + H2O = HNO3 + NaNO3 + FeCO3(OH) =>
Na2CO3 + Fe(NO3)3 + H2O = HNO3 + 2 NaNO3 + FeCO3(OH)

Ti2(SO4)3 + KMnO4 + H2O = TiOSO4 + K2SO4 + MnSO4 + H2SO4 =>
5 Ti2(SO4)3 + 2 KMnO4 + 2 H2O = 10 TiOSO4 + K2SO4 + 2 MnSO4 + 2 H2SO4

Co + Pb{2+} = Co{2+} + Pb =>
Co + Pb{2+} = Co{2+} + Pb

CrO3 + H2SO4 = Cr2(SO4)3 + O2 + H2O =>
4 CrO3 + 6 H2SO4 = 2 Cr2(SO4)3 + 3 O2 + 6 H2O

H2SO4 + NaOH + Fe = Na2SO4 + Fe(OH)2 + H =>
H2SO4 + 2 NaOH + Fe = Na2SO4 + Fe(OH)2 + 2 H

Al + N2 = AlN =>
2 Al + N2 = 2 AlN

C2H6 + O2 = CO + H2O =>
2 C2H6 + 5 O2 = 4 CO + 6 H2O

Cu2Se + K2MnO4 + H2SO4 = CuSO4 + K2SeO4 + MnSO4 + K2SO4 + H2O =>
2 Cu2Se + 5 K2MnO4 + 12 H2SO4 = 4 CuSO4 + 2 K2SeO4 + 5 MnSO4 + 3 K2SO4 + 12 H2O

NaBH4(s) + HCl(aq) + H2O(l) = NaCl(aq) + H3BO3(aq) + H2(g) =>
NaBH4(s) + HCl(aq) + 3 H2O(l) = NaCl(aq) + H3BO3(aq) + 4 H2(g)

AgNO3 + Na2SO4 = Ag2SO4 + NaNO3 =>
2 AgNO3 + Na2SO4 = Ag2SO4 + 2 NaNO3

XeO3 + NaOH = Xe + Na4XeO6 + H2O =>
4 XeO3 + 12 NaOH = Xe + 3 Na4XeO6 + 6 H2O

XeO3 + NaOH = Na2XeO4 + H2O =>
XeO3 + 2 NaOH = Na2XeO4 + H2O

CoSO4 + Pb(NO3)2 = Co(NO3)2 + PbSO4 =>
CoSO4 + Pb(NO3)2 = Co(NO3)2 + PbSO4

Na(OH)2 + CO2 = NaCO3 + H2O =>
Na(OH)2 + CO2 = NaCO3 + H2O

K2Cr2O7 + C2H2O4 + K2C2O4*H2O = K3(Cr(C2O4)3)*3H2O + CO2 + H2O =>
K2Cr2O7 + 7 C2H2O4 + 2 K2C2O4*H2O = 2 K3(Cr(C2O4)3)*3H2O + 6 CO2 + 3 H2O

LiNO3 + BeF2 = Be(NO3)2 + LiF =>
2 LiNO3 + BeF2 = Be(NO3)2 + 2 LiF

CrO4{2-} + HSnO2{-} + H2O = CrO2{+} + HSnO3{-} + OH{-} =>
2 CrO4{2-} + HSnO2{-} + 3 H2O = 2 CrO2{+} + HSnO3{-} + 6 OH{-}

Li3N + H2O = LiOH + NH4OH =>
Li3N + 4 H2O = 3 LiOH + NH4OH

Ca(CaH3O2)2 + NH4Cl = CaCl2 + NH4 + H3O2 =>
Ca(CaH3O2)2 + 6 NH4Cl = 3 CaCl2 + 6 NH4 + 2 H3O2

NH3(aq) + AgNO3(aq) = Ag(NH3)2 + NO3 =>
2 NH3(aq) + AgNO3(aq) = Ag(NH3)2 + NO3

H{+} + SO4{2-} + Cr2O7{2-} + I{-} = I2 + Cr2(SO4)3 + H2O =>
14 H{+} + 3 SO4{2-} + Cr2O7{2-} + 6 I{-} = 3 I2 + Cr2(SO4)3 + 7 H2O

CuCl2 + H4SiO4 = HCl + Cu2SiO4 =>
2 CuCl2 + H4SiO4 = 4 HCl + Cu2SiO4

NH4 + AgNO3 = NNO3 + AgH4 =>
NH4 + AgNO3 = NNO3 + AgH4

CH3NO2 + N2O + OH{-} = CO3{-}2 + H2O + N2 =>
2 CH3NO2 + 4 N2O + 2 OH{-} = 2 CO3{-}2 + 4 H2O + 5 N2

K2Cr2O7 + HBr + HCl = KCl + CrCl3 + Br2 + H2O =>
K2Cr2O7 + 6 HBr + 8 HCl = 2 KCl + 2 CrCl3 + 3 Br2 + 7 H2O

K + CsF = KCs + F =>
K + CsF = KCs + F

Sr(OH)2 + FeCl2 = SrCl2 + Fe(OH)2 =>
Sr(OH)2 + FeCl2 = SrCl2 + Fe(OH)2

AgNO3 + NH3 + H2O = (Ag(NH3)2)OH + NH4NO3 =>
AgNO3 + 3 NH3 + H2O = (Ag(NH3)2)OH + NH4NO3

HC(aq) + Pb(NO3)2(aq) = PbC2(s) + HNO3(aq) =>
2 HC(aq) + Pb(NO3)2(aq) = PbC2(s) + 2 HNO3(aq)

KOH + Cu2(SO4)2 = Cu(OH)2 + K2(SO4) =>
4 KOH + Cu2(SO4)2 = 2 Cu(OH)2 + 2 K2(SO4)

Al(C2H3O2)3 + Ba(NO3)2 = Al(NO3)3 + Ba(C2H3O2)2 =>
2 Al(C2H3O2)3 + 3 Ba(NO3)2 = 2 Al(NO3)3 + 3 Ba(C2H3O2)2

TiO3 = TiO2 + O2 =>
2 TiO3 = 2 TiO2 + O2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64
Zrównoważ równanie dowolnej reakcji chemicznej
 Równania zbilansowane poprzedniego dnia Równania zbilansowane następnego dnia
Równania zbilansowane na01/16/25
Równania zbilansowane na12/24/24
Równania zbilansowane na01/23/24
Wyraź opinię o działaniu naszej aplikacji.
Menu Zbilansuj Masa molowa Prawa gazowe Jednostki Narzędzia chemiczne Układ okresowy Forum chemiczne Symetria Stałe Miej swój wkład Skontaktuj się z nami
Jak cytować?